Pohdintoja sisustuslehdistä

Iltasella hulinan jo rauhoituttua istuin lasikuistilla ja lueskelin uusinta Maalaisunelmaa. Silmään pisti lukijan palaute, jossa ärsytti valkoisen trendin ylitarjonta ja toivottiin lisää väriä lehteen.

”Yhden kun on nähnyt, on tavallaan nähnyt ne kaikki.” 

Aika hurja väite!
No, okei. Onhan tuossa osatotuus, mutta ihan jo pelkästään blogien valtavan kauniita erilaisia valkoisia koteja katsoessa ymmärtää, että pohjaa kyllä olisi muuhunkin. Eli olisiko kyse sittenkin siitä, että lehdissä esitellään vain samantyylisiä tai jopa samoja koteja vuosi vuoden jälkeen? 
Esimerkkinä voisin mainita joululehdet. En ole niitä kovin montaa vuotta kerännyt, mutta silti viime jouluna jäi lehti hyllyyn, sillä siinä esitelty joulukoti löytyi minulta jo kahdesta aiemmasta lehdestä. Sama pätee muinakin vuodenaikoina; yllättävän usein jää nykyään lehti ostamatta, kun lehti on jo ”tuttu”.

Onko tarjonta heikkoa, vai onko sisustuslehtimaailmassa vain niin pienet piirit?

Psst! Lasikuisti on saanut lautaa seinään. Aika ihana vaikka vielä pahasti vaiheessa onkin

Mainokset

14 vastausta artikkeliin “Pohdintoja sisustuslehdistä

 1. Pakko myöntää, että olen kyllä tuon kommentoijan kanssa ihan samaa mieltä. Tismalleen samasta syystä jää lehdet nykyään ostamatta. Ehkä se juttuihin lupautuvien kotiovensa aukaisevien määrä on kuitenkin niin suppea, että on helppoa pienellä stailaamisella saada uusi ulottuvuus jo kymmenesti esitellystä kodista. Ja helpostihan siitä tulee toistensa toistamista, jos sitä valkeaa helmipanelia, raakalautaa sekä vaakatiililaatoitusta löytyy jokaisesta kodista. Itse olen viimeajat kaipaillut lehtiin enemmän boohemimpaa, karumpaa otetta kaiken vaalean romantiikan sekä maalaisteeman rinnalle. Ja samoja juttujen tekijöitäkin useimmat lehdet käyttävät joten ohan se silloin ihan ymmärrettävää, että jutut ja kuvat tuntuvat samalta.

 2. Täällä blogeissa on erittäin paljon ”valkoisia” koteja ja joka ainoa erilainen. Siis lehtien tarjonta asunnoista on suppea!
  Täältä saa eniten vinkkejä sisustamiseen.

  Hyvää Helatorstaita sinulle!

 3. Kaunis kuva lasikuistilta!

  Minä valitsen lehden sen perusteella, että onko siinä riittävästi näitä ”valkoisia” tms. koteja…Jos se on pelkkää uutta ja väriä, jää lehti ostamatta. Minä vaan niin pidän niistä nyt, siitä vaaleudesta ja wanhasta ;)

  Nytkin olen lopettanut muutaman lehden tilauksen, juuri siitä syystä, että niissä harvoin esitellään sitä mistä minä pidän. Ostan sitten irtonumeron, jos kaupassa huomaan, että on joku kiinnostava juttu.

  Toisaalta onhan se hyvä, että kaikissa lehdissä ei ole samaa…tulisi kovin kalliiksi haluta jokaista lehteä joka numero…;)

  Mukavaa Helatorstaita Sinulle myös!

 4. Minäkin huomasin saman kommentin. On totta että äkkiseltään monet kodit näyttää samanlaisilta mutta itse keskityn nykyään tiirailemaan niitä pieniä kivoja yksityiskohtia, ja nehän on varmasti joka kodissa erilaisia :)

 5. Olen samaa mieltä sen lehteen kirjoittaneen kanssa; eli on niitä värikkäämpiäkin maalaiskoteja olemassa, joten toivonmukaan niitä tulisi lehteen lisää:)Itseasiassa, kun se valkoinen maalaisromanttisuus ei ole edes sitä ehtaa suomalaista maalaisromantiikkaa, niin soisin suomalaisessa lehdessä olevan jotain muutakin kuin niitä valkaistuja koteja.

  Se, että ne samat kodit kiertää lehdestä toiseen, johtuu siitä, että on liian kallista lähteä Kehäkolmosen ulkopuolelle tekemään niitä juttuja. Tästä oli keskustelua eräässä toisessa blogissa; oli ihan suoraan sanottu toimituksesta, että ”sulla on ihan kiva koti, mutta, kun asut noin kaukana, niin ei tehdä juttua -ellei sitten sulla satu olemaan samalla suunnalla kaveria, jolla olisi myöskin kiva jutuntekokelpoinen koti, niin voidaan harkita, joskos toimittaja & kuvaaja raahautuu sinne asti”.

 6. Hei,

  noi laudat sopii loistavasti! Nyt vaan puuhastelette koko kuistin saman näköiseksi, niin jo kelpaa. Paitsi kyllä siellä kelpaa nyt jo ;)

  Rentouttavaa helatorstaita, minäkin kävin hakemassa nipun lehtiä aion heittäytyä sohvalle niitä lukemaan!

 7. Kiitos vastauksesta ed. postauksessa. Täytyy kokeilla sitä minima stretchia.
  Henkilökohtaisesti lopetin sisutuslehtien säännöllisen lukemisen jo muutama vuosi sitten, nyt katson kaupassa tarkkan ennen kuin irtonumeron ostan. Jos ideoita kaipaan, niin blogistaniassa on hyvä tarjonta.

 8. Minusta on juuri hienoa, että meille vaalean ja maalaisromanttisen ystävillekin on jokin lehti. Miksi samaan lehteen pitäisi sekoittaa jokalaista sisustusta? Itseltäni jää juuri siksi useimmat lehdet ostamatta, koska niissä on omaan makuuni ehkä yksi juttu ja kaikki muu sitten jotain ihan muuta. Jos ei tykkää valkoisesta, niin voi jättää lehden ostamatta. Kyllä valkoisetkin kodit ovat keskenään kovin erilaisia.

 9. Niina K; totta joka sana. Minä taas toivoisin tavallisen duunarin kotia, kovan rahan kämpät on niin nähty jo.

  Ulla-Kristiina; suppea tosiaan! Blogistaniaa suosin minäkin; joka päivä uusi numero ;)

  Kesäkukka; minullekin riittää toisinaan yksi kaunis selatessa silmään osunut kuva, joskus taas vaatii useammankin minun makuiseni kodin, että lehti päätyy kassalle. Tilauksessa ei ole yhtään lehteä, sillä kyllästyn aina tasaisin väliajoin itseään toistaviin lehtiin.

  Hannele; minulla samat tavat :)

  Possumamma; juu minäkin luin sieltä blogista ja aika uskomaton selitys kyllä oli. Toisaalta ihan ymmärrettävä, mutta a) asuuko kaikki toimittajat/valokuvaajat todella Helsingissä ja b) yllättävän paljon niitä kilometrejä kertyy pääkaupunkiseudun sisälläkin laidalta toiselle suhatessa.

  Saska; hauskaa iltaa sisustuslehtien parissa :)

  Eve; blogistania ajaa kyllä tosiaan monessa kohtaa lehtien ohi

  Siirisofia; ihan totta puhut, ja ikävältä tuntuikin tuo yleistys, että kun on yhden nähnyt on nähnyt ne kaikki. Toivoisin maalaisunelmaan kyllä vielä hieman erilaisia koteja. Valkoisia koteja on niin eri tyylisiä, ja unelman otos niistä on melko suppea.

  Mukavaa helatorstaita kaikille!

 10. Luulen,että lehtien tarjonta kodeista on hieman liian suppea. Toki joka kerta niitä huokaillen tulee ihailtua…
  Blogimaailmassa on paljon kauniita vaaleita koteja ja mielestäni jokaisessa omanlainen viehätyksensä.

  Kiva tuo numeroitu naulakko muuten :)

 11. Minä yhdyn täysin Siirisofian ja Kesäkukan kommentteihin.Täällä blogissakin, kaikki valkoiset kodit ovat erinlaisia ja omia persoonia:-))
  Mukavaa helatorstaita!

 12. Naksu; totta, vuosien lehtiseurannalla alkaa välillä kyllästyttää ihan kunnolla. Ja kiitos, naulakko on ihan perus mäntynaulakko, joka meinasi jo lentää roskiin :)

 13. Olen tämän kevään aikana lueskellut paljon sisustusaiheisia blogeja ja ihmettelen sitä, miksi kodit ovat kuin toistensa kopioita… Valkoista väriä, mukavanhaa, kylttejä, pellavaa – ja ollaan niin trendikkäitä…
  Mielikuvitus, missä se on? Luovuus, missä se on?

 14. Hei!
  Minäkin olen pohdiskellut sisustuslehtien tajontaan, ja siihen asiaan mikä on sitten valkoisten kotien,maalaisromanntisen,skandinaavisten,tanskalaisten ynm ns valkoisten kotien yhtenäisempi nimike..koska jos maalaisromantiikka on ruutua,ja ruusu kuoseja, ajan patinaa, kenties vielä pitsiä ja röyhelöä niin sekoitetaanko tyylisuuntaus nyt kokonaan..vai olenko väärässä pohdiskellessani tälläisia asioita, en tiedä itsekkään…siis minäkin valitsen lehden mielummin hyllystä kuin että tilaisin, koska silloin voin selata kaupassa jo etukäteen kiinnostavia juttuja..siis kotiini hiipii valkoinen mutta ei kaikilta osin sillä pidän tumman ja valkoisen yhdistelmästä, en minä arvostele kenenkään kotia jos se on täysin valkoinen ja romanttinen minusta ne ovat kauniita, ja amennan blogeista ja ns mainituista lehdistä ideoita kaiken aikaa. Varmasti lehtien tarjonnassa on moneen sisustusmakuun sopivia koteja..jokainen päättää mitä lukee, tilasin minäkin omakoti kullan kallis lehden muta pettymyshän se oli, en jatka sen tilausta enää…Toivekoti joulunumerot olivat huippuja minusta…Toivottavasti en vain loukanut ketään tämä oli vain minun mielipide ja valkoisesta tykkään..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s