Muutama sana kuvista

Tämä on postaus, jota olen pohtinut pidemmän aikaa.
Tehdäkö vai eikö.
Toisaalta tuntuu hieman nipottamiselta, toisaalta taas ehdottoman tarpeelliselta.
Nyt kun arvontapostauksessa melkein kaikki teistä kertoivat käyvänsä täällä kuvien takia, tiesin, että tämä postaus on tehtävä.
Nimittäin muutama sananen kuvien käytöstä.
Olen nyt törmännyt useammassa paikassa omiin kuviini, niin muiden blogissa kuin muillakin sivuilla ja haluaisin muistuttaa, että 


KUVIANI EI SAA KÄYTTÄÄ EIKÄ KOPIOIDA ILMAN LUPAANI!Meno on mennyt aika villiksi mm. facebookissa ja Pinterestissä.
Omat kansioni olen facessa suojannut eteenpäin jakamiselta, mutta Pinterestissä törmää jatkuvasti kuviin joissa on jopa copyright-merkit.
Omia kuvianikin Pinterestistä löysin.


En oikein tiedä mitä näistä ajattelisin..
Tai tiedän, mutta miten sen muotoilisin..
Asia olisi aivan eri, jos kysyttäisi lupa ensin.
Koskaan en ole kieltänyt, ehkä pyytänyt laittamaan jonkin toisen kuvan, mutta luvan olen aina antanut.
Tuntuu jotenkin typerältä törmätä omaan kuvaansa jossain netissä surffatessaan, että ai, mun kuva on täälläkin.
Ymmärrättekö mitä tarkoitan?Olenkin nyt sitten päätynyt laittamaan joka kuvaan copy or use-kiellon.
Lisätyötä se teettää eikä se kovin esteettistäkään ole..
Ikävä aihe, toivottavasti sain näillä kuvilla tehtyä siitä edes vähän kauniimman :)

Lisätietoa saat googlettamalla mm. valokuvien tekijänoikeus ja valokuvien luvaton käyttö.

Mainokset

39 vastausta artikkeliin “Muutama sana kuvista

 1. Ihan asiallista!

  Minulla on nyt kuvaluvat kirjallisesti tulostettuna niiltä, joiden kuvia saan käyttää ja tietysti he samalla saavat mainosta, sillä linkitän kuvat heidän blogeihinsa AINA.

 2. Onneksi en osaa edes linkittää kun usein kun järjestetään arvontoja saa sillä ylimääräisen arvan jos linkittää sen arvonnan omaan blogiin, onhan onni kun en ole vaivaantunut edes kun yhden kerran kokeilemaan linkittämistä ja onneksi en onnistunut siinäkään..eli nyt on tumpelosta hyötyäkin :)
  no tää juttu ei varmaan kyllä koskenut kovinkaan tuota juttua mistä kirjoitit mutta kopoinnistahan siinäkin on kyse mutta jos olen väärässä niin saa senkin sanoa :)
  Asiaa sinä kyllä puhut, ja jokaisen blogissahan on maininta että ”ethän kopio kuviani, ilman lupaa” tai mihin lie kuvia sitten laittaakaan..

 3. Voi miten KAUNIS kokonaisuus, tuo tähti on aivan ihana moninen sakaroineen ja pikkuinen oliivi(?)puukin tosi söpö!

  Ymmärrän tilanteesi – ei ole kivaa, jos omia kuvia levitellään luvatta minne sattuu. Niistä suurin osa on kuitenkin yleensä kunkin sisustusblogistin kotona otettuja, joten ne ovat aina tietyllä tapaa ”henkilökohtaisempia” kuin vaikkapa maisemakuvat. Toivotaan, että saat kuvavarkaat kuriin ;)

  Mukavaa joulun odotusta!

 4. Aiheellinen postaus. Netti vaan on tosi ongelmallinen paikka kuvien suhteen… netissä kun taitavat päteä lähinnä viidakonlait. Tuntuu, ettei mitenkään pysty itse kontrolloimaan kuvien leviämistä.. vaikka kuvassa kuinka lukisi tuo teksti tms. niin silti sen joku jonnekin voi kopioida. Ja siitähän se sitten lähteekin leviämään kulovalkean tavoin. Pinterest on oiva esimerkki tästä ilmiöstä – joku pinnaa sinne kuvan, mitä sitten muut pinnaavat uudelleen ja uudelleen. Tosin Pinterest on siitä loisto paikka, että kuvan alla yleensä lukee mistä kuva on sinne ensimmäistä kertaa pinnattu eli kuvan alkuperä pysyy selvillä. Siksi en itse pidä pahana sitä, että omia kuviani siellä olisikin. Eri asia toki minne leviävät sieltä :( Toisaalta itse olen ainoastaan otettu jos joku mun sisustuskuva sieltä löytyisi. Mielestäni tuollaiset kuvasivustot ovat juuri ihania kun niistä löytyy toinen toistaan ihanampia inspiraatiokuvia enkä osaa pitää pahana sitä, että siellä kuvia on. Mutta ymmärrän siis pointtisi täysin, ja ymmärrän myös lakipykälät.

  Toisilla sivustoillahan / blogeissahan on esto ettei kuvia pysty kopioimaan mutta sekin on helposti kierrettävissä joten miltei mission impossible on estää kuvien leviäminen. Itsekin syyllistyn julkaisemaan vaikkapa ihania sisustuskuvia esim. Alvhemin sivustolta mutta yritän aina muistaa mainita mistä kuvat ovat. Ja siksi yritän myös merkitä omiin kuviini jonkun oman puumerkkini – jotta ne siten säilyisivät ominani/tunnistettavina vaikka jonnekin leviäisivätkin. Tosin, eipä tuon puumerkinkään poisto liene ongelma. Huoh.

  Mutta hyvä kun otit asian esiin. Pitää itsekin terästäytyä tässä asiassa.

 5. Leena; juu sinulta hoituu hyvin, taitaa sinulla olla minunkin lupani printattuna :)

  Anja; en toki tarkoittanut näitä arvontalinkityksiä. Jossain blogissa kerran törmäsin arvonnan yhteydessä siihen, että oli tarkkaan määritelty mitä nimenomaista kuvaa saa linkityksessä käyttää. Ihan hyvä niinkin.

  New england rose; totta turiset. Jokainen bloggari voi omalle kohdalleen kuvitella tilanteen, että surffaat blogiin jossa lukee ”tämän päivän tunnelmat tarjoaa xxx-blogi” ja sitten on litania omia kuvia. Ei varmaan kovin moni tykkäisi, minä en ainakaan :)

  Marja; tuo pinterest onkin sitten kinkkinen juttu. Tekijänoikeudet koskevat sielläkin, mutta käytännössä ne on täysin unohdettu. Tarpeeksi kauan kun kuvia pinnataan eteenpäin, häviää se alkuperäinen lähdekin jonnekin. Ja kun kuvia vaikka blogataan Pinterestistä, niin lähteenä mainitaan useimmiten juurikin se Pinterest, ei sitä alkuperäistä osoitetta.

  Nää on tosi monimutkaisia juttuja. Täällä blogistaniassa ainakin toivoisin kunnoituksen toisen kuvia kohtaan säilyvän.

 6. Hmm…mikä on Pinterest ja mitä tarkottaa pinnata :) En oo vähä-älynen :P

  Meillä pinnata tarkottaa Lapissa esim. pinnata koulusta eli olla poissa koulusta luvatta…hei! sitähän tuoki vissi tarkottaa, luvatta :D En oo ennen kuullu pinnata sannaa nettiympäristössä vain koulussa :) Aina oppii uutta, jos se tarkottaa luvatta :) Eiku mitä pinnata tarkottaa tässä yhteyessä?

  Ei pysty ottaa kantaa tähän kuvajuttuun ko ei oo ittellä blogia mutta sen verran, että pitäs olla häpyä sen verran ettei oteta toisen kuvia iliman luppaa ainakaan laiteta niitä omiksi kuviksi..tosin mie oon muutaman kerran laittanu google kuvahaun jos oon ettiny ystävälle jotaki esimerkkiä ja sitte laittanu sen osotteen kopiona mistä löytyy kuva mitä tarkotan..en tiiä onko tuo pinnata, mutta en siis oo koskaan omina kuvina esittäny. Eilen viimeksi etin yhtä tähtikuvvaa joka oli askarreltu ja yritin selittää ystäville millasta tarkotan ja niin hain sen kuvan sitte google kuvahaulla. Onkohan tuo pinnata tai käyttää luvatta toisen kuvvaa?

  Ja ei oo minun mielestä ainakaan nipottamista :) Ei tuo teksti kuvissa kyllä ainakaan minua häiritte millään tavalla :) Mihin facebookissa voi käyttää toisten kuvia?

  Nyt mie kyllä annan ittestä vähä-älysen kuvan ko en tuommosia tiä :D

  Mutta kauniita kuvia oot jälleen laittanu tänne :) Onko tuo niitä tähtiä mitä ettiskelit? Vai onko tuossa valo joka on ikkunassa, ihana tähti :) Meilläki iso valkonen tähti olohuoneen ikkunassa :) Muissa ikkunoissa hieman pienemmät :)

 7. Itse raksablogia kirjoittaneena, ja kodin kuvia julkaisseena, olen myös hyvin pettynyt, että kuviani on kopsattu ilman lupaani. Nyt kuvia koristaa blogin nimi, mutta sehän on helppo rajata pois. . . . Viidakonlaki jyllää täällä, ehkä olisi paremp lopettaa kuvien laittaminen, vaikka kuvathan on enemmän kuin puoliruokaa. . . Harkinnassa kuitenkin blogi lopetus. . .

 8. Meän Satu; ihana viesti :)
  Pinnaaminen.. No Pinterest on sellainen virtuaalinen muistitaulu(?), pinboard, johon pinnataan kuva, eli merkitään kuva omalle seinälle. Tosi hassu selittää, toivottavasti ymmärsit. Ja ei, tuo sinun tähtikuvan haku ei ollut pinnaamista eikä luvatonta :)

  Facebookissa voi taas jakaa toisen henkilön kuvakansioita omalla seinällään omille kavereilleen, jos alkuperäisen kuvakansion omistaja on sen sallinut.

  Ja juu, nuo tähdet on just ne eilennä kuulutellut. Aivan ihanat, niissä on langalla kirjottu kukka tuolla joka kärjessä..

  Anne; tuo on niin totta! Nuo minunkin tämän postauksen kuvat on merkattu niin, että ne on tosi helppo rajata pois, mutta tuntuu jotenkin niin pöhköltä laittaa allekirjoitus keskelle kuvaa. Samoja aatoksia on pyörinyt mielessä minullakin, sillä kyllä pitäisi jokaisen tietää, ettei voi mennä toisen blogiin, ottaa sieltä kuvaa ja julkaista vaikka omassa blogissaan. Pitäisihän?..

 9. Sitä se on kuvien kanssa.. aina.
  vielä kinkkisempää on kun alkaa myymään ns. omia kuviaan kuvatoimistoissa tms.

  Käy niin kuin mulle yhden ihanan kuvan kanssa, että kun myin oikeudet niin sen jälkeen en saa enä edes itse käyttää kyseistä kuvaa omassa blogissani tms.

  Sama pätee muuten kaikenlaisiin kuvakilpailuihin joissa kilpailun järjestäjä pidättää täydet oikeudet itsellään. Siinä sitä sitten onkin vuosikausia oma kuva vastassa milloin missäkin yhteydessä.
  (nimimerkillä oma naama tuli vastaan monta vuotta millon missäkin yhteydessä.)

  Tuo kuvien kulkeminen luvatta eteenpäin on just se pointti miks mä en esim enää blogissa kovin usein käytä niitä kaiken onnistuneimpia kuvia isossa koossa.

  Koon muuttaminen pienemmäksi on muuten myös yksi tapa hillitä kuvien ryöstöviljelyä. Kun tiedostokoko ei riitä kummisiinkaan koon suurenteluihin niin se käyttökin vähenee.

  Tietty jos haluaa olla oikein hmmm.. tiukka niin pistää laskua perään niihin tahoihin missä kuviaan näkee käytettävän luvatta.. Näin tekee tälläkin hetkellä muutama taho.

 10. Niina K; näinhän noissa myytävissä kuvissa taitaa tosiaan käydä, itse en tosin sitä ole vielä harrastanut :)

  Samoin pienennän itse blogiin kuvat, mutta olen ajatellut, että voisihan niitä pienentää vielä lisää. Törkeintä oli, että törmäsin hyvän päivän tutun luona omaan kuvaani seinän muistitaululla. Kun kysyin asiaa, niin hän oli saanut sen korttina! Eli näin niitä kuvia käytetään luvatta.

  Olenkin ajatellut, että kun sen toiminimen hommaan, niin sen jälkeen laitan minäkin kylmästi laskua menemään luvattomille kuvan käyttäjille :P

 11. Okkei, aina oppii (vähä-älynenki) uutta :D

  Ompa hyvä ettei minun tekeminen oo ollu luvatonta :)

  Ihana on tähti :) ja nuo kuvat ja tuo ihanan pehmeän näkönen kranssi tuon kynttiläjalan alla :) Meillä kissat (2kpl 13v kissakaksosvanhusta) repis ja räpis jos mie laittasin meille niin kiva ihhailla näin kuvien välityksellä tuota kranssiaki :)

  Voi elkää laittako blogeja pois kuvienryöstelyjen takia vaikka varmasti ottaaki päähän, ko näissä on niin ihana käyvä ihhailemassa ihania kotejanne :)

 12. ihan aiheellinen postaus. Itse otin sellaisen linjan että länttään blogin nimen melko näkyvästi kuviin. Toisaalta mun kuvat on sellaisia räpsyjä että tuskin niitä ketään kiinnostaisi pölliä, toisaalta tuntuisi kyllä tosi kurjalta löytää jostain oma kuva niin että joku sitä esittää ”omanaan”.
  Sun kuvat on kyllä ihania, toivottavasti niistä saa nauttia myös jatkossa! :)

 13. Kotomon Taina; näin teen jatkossa minäkin, vaikka olenkin saanut jo palautetta, että liian isolla teksit kuvissa, ovat häiritseviä.

  Ja tiedätkö, mä en ole törmännyt tuohon, että kuvia omaksi väitettäisiin. Mutta kun itse käyttää aikaa kuviin ja sitä kautta postauksiin, niin sitten joku ottaa kuvat minun blogista ja tekee omaansa postauksen teemalla ”tunnelmat tarjoaa tirlittan”. Että kiitti vaan :) Tänään viimeksi laitoin yhteen blogiin viestiä, jotta poistatkos minun kuvan :(

 14. Aiheellinen motkotuksen aihe mielestäni tämä. Itse laitan blogini osoitteen JOKAISEEN kuvaani..rumaa, mutta hah – sitä on vaikea poistaa keskeltä kuvaa. ;)

  Olen muutamiin kuviini törmännyt pinterestissä, tai siis huomasin tilastojani katsellessa mistä linkitykset tulivat ja siellä oli kuvani..hmm..no en oikein tiedä mitä tosta Pinterestistä oon mieltä ku en sitä ite käytä.

  Pari kertaa on multa kysytty sähköpostilla voiko jotain tiettyä kuvaani käyttää jossain postauksessa linkin kera ja olen antanut luvan kun on nätisti pyydetty. :)

 15. Hyvä postaus! Tuo Pinterest on mulle uusi, pitää mennä heti googlettaan :)

 16. Asiaa!!!!!
  Täälläkin on ärsytyksen fiiliksiä koettu kun niitä omia kuvia löytyy muista blogeista sekä Pinterestistä.
  Ja kun ei edes viitsitä kysyä saako niitä ottaa ja levitellä ympäri nettiä…hmmmph!!! =0

 17. Aiheellinen postaus todellakin! Mäkin oon maininnu että kauniit kuvat saa mut tähän blogiin palaamaan, mutta koskaan ei käyny edes mielessä että niitä kopioisin. Valokuvauskurssilla jossa käyn, heti ekalla kerralla opettaja nimenomaan painotti että toisten kuvien kopioiminen on ehdottomasti kielletty eikä myöskään matkimista katsota hyvällä.
  Mä en olekaan ennen kuullut Pinterestistä.. Aina oppii uutta :D

 18. Minä ymmärrän täysin tunteesi. Itse säikähdin kun ensimmäisiä kertoja löysin blogiini laitettuja kuviani googlen kuvahaulla ja iski suorastaan paniikki mihinkähän kaikkialle ne joutuukaan. Omassa blogissani en käytä toisten kuvia yleensä ja jos käytän laitan kuvan alle, että se on otettu netistä ja omistajan jos se on tiedossa. Sinulla nuo kuvat ovat vielä niin kauniita, oikeita taideteoksia ja niistä näkee, että olet tehnyt niiden eteen työtäkin. Ei tavan kuvaaja tuollaisia kuvia aikaiseksi saa. Mutta tuo tähti on niin kaunis.:)

 19. Yllättävän yleistä tämä siis jos jo näin pienellä otoksella on muita saman kokeneita. Mutta ei muuta kun leuka pystyyn siskot ja yksissä tuumin taistoon kuvavarkaita vastaan ;)

  Nyt mie otan kupin kuumaa ja minipirkon äiteelle koristeleman piparin ja käperryn Isopertin kainaloon pakoon pahaa maailmaa ;)

 20. Kuvien kopioiminen omaan käyttöön on sallittua. Kuvan saa esim. tulostaa omalle seinälleen. Kuvien edelleen julkaisemiseen sen sijaan tarvitaan kuvien tekijänoikeuden haltijan lupa. Eli esim. blogissa julkaisemiseen.

 21. Hei täyttä asiaa kirjoitit. mutta minä kans olen googlen kuvahaussa törmännyt oman blogini kuviin, ja onko sulla tietoa että meneekö ne automaattisesti sinne, vai täytyykö mun toimia jotenkin ettei kuvia siellä näkyisi???(mulla on vuodatuksen blogi)
  Kauniita kuvia ihailemassa. Päivi

 22. No onpa kurjaa, että kuvia käytetään luvatta. Kuvasi ovat kyllä huippukauniita, joten enpä toisaalta ihmettele, että joku niitä haluaa esitellä. Tuomitsen kylläkin, koska niin ei todellakaan pidä tehdä. Itse haaveilen valokuvauskurssista; tympeää, kun kuvitelmissaan tietää millaisen kuvan haluaisi, mutta ei onnistu kameralla loihtimaan haluamaansa. Jos ehdit ja haluat, tekisitkö postauksen siitä, miten ottaa kauniita kuvia?!

 23. Ymmärrän tilanteen ja olet aivan oikeassa siinä asiassa.
  Itselläni ei ole kovinkaan kummoisia kuvia blogissa, koska en pahemmin harrasta valokuvausta enkä siihen edes satsaa silä tavoin aikaa. Käyn sitten muiden blogeissa ihastelemassa kuvia :) (kuten täällä)

  Haluan kertoa omasta kokemuksestani kuvan kopionnista sekä luvattomasta käytöstä… Olen joutunut käskystä työpaikallani tekemään eräästä kuvasta yrityksen asiakkaille joulukortit. Kysin mistä kuva on ja minulle vastattiin, että netistä. Yritin keskustella asiasta ja sanoin ettei vieraasta kuvasta voi tehdä kortteja, mutta mitään ratkaisua asiaan ei tullut, vaan joulukortit piti tehdä siitä kuvasta. Pitkän työttömyyden ja tiukan taloudellisen tilanteen johdosta väänsin ne kortit, koska pelkäsin menettäväni työpaikkani. Työt loppuivat sitten kyllä hieman myöhemmin ja siinä taas oli sitten mukana muita epäillyttäviä toimintatapoja työnantajani puolelta.
  Tämä on asia, josta on todella hyvä kesksutella, jotta kaikki asian tajuisivat.
  PS. Kuvasi ovat todella kauniita <3

 24. Anonyymi; totta mitä sanot. Mutta sitten jos otatkin kodistasi kuvan, jossa näkyy tuo toisen kuvasta tulostamasi kuva seinällä, niin sitäpä et saakaan julkaista vaikkapa facebookissa tai blogissa. Ja veikkaanpa, että valitettavan usein omaan käyttöön kopioitu, puumerkitsemätön kuva sitten jossain vaiheessa sieltä omista kansioista johonkin julkiseen levitykseen joutuu.

  Anonyymi; no nyt pistit kyllä pahan.. Täällä bloggerissa ainakin, kun toimitaan Google-tilin kautta, niin kuvat kai menevät kuvahakuun suoraan. Tai parempi olla sanomatta mitään, kun en asiasta tiedä :)

  Marsa; jokaisella kai se on oma rajansa näissä asioissa, minulla se on tiukka, toisilla valitettavan löysä. Yksi valokuvapostaus kuvan valoisuuteen liittyen onkin jo tullut, tosin nämä vinkkipostit ovat vähän sellaista superekstraa tässä blogissa, joten ne ovat vain muutaman päivän näkyvillä. Eiköhän tässä taas jotain kohta tule ;)

  Sukka-Mari; no minusta teit kyllä aivan oikein. Enpä olisi minäkään tohtinut kieltäytyä. Yrityshän siitä lopulta olisi vastuun kantanut. Ja pakko kyllä myöntää, että sanattomaksi veti minutkin kun tuon omasta kuvastani teetetyn kortin siellä seinällä näin. Onko ihmisten röyhkeydellä mitään rajaa?

 25. Otit tärkeän asian esille.
  Tosin kuvien kopioiminen on aika yleistä ja liian ” sallittua”… todella ikävää!

  Miten olet suojannut albumisi FB:ssa? Voiko ne suojata jotenkin paremmin kuin siten, että asettaa näkyvyyden ” kaverit ”, ” kaverin kaverit”, ” julkinen ” tai ” mukautettu” ?
  Millä ” jakamisen” voi estää?

  Kiitos, jos ehdit vastata kysymykseeni!

  Jaksuja sinulle tämän asian kanssa. Blogisi on kaunis <3 !

  t. vakkarilukija.

 26. Anonyymi; fb:ssa jakamisen voit estää laittamalla kuvat näkymään vain omille kavereillesi. Silloin niitä ei näe kaverien kaverit, vaikka kaverisi jakaisikin kansion.

 27. Ok, kiitti vastauksesta!
  Mulla onkin tuo ” kaverit” ja joissakin ” mukautettu” -asetus. Joskus on harmittanut, että kaveri on jakanut jonkun kuvan omalle seinälleen… Olispa vielä sellainen asetus, ettei niitä voisi edes jakaa! ;)

  Vakkarilukija

 28. Mulle tuli vielä mieleen yksi juttu tähän liittyen. Seuraan itsekin montaa sellaista (pääsääntöisesti ulkomaista) blogia, joissa yleensä esitellään joku kiva blogi, kiva sivusto, kivoja kuvia sieltä täältä. En ole ikinä ajatellut tuota luvattomana käytöksenä vaan ollut iloinen löytäessäni uusia sivuja, uusi blogeja tms. Mutta tuossakin varmaan pitäisi toimia niin, että bloggaaja kysyisi joka kerta luvan ennen kuin mainitsee jostain kivasta blogista tms.? Ja mitenkäs jos esittelee esim. Etuovesta löytämänsä asunnon kuvia? Laillista vai ei?

  Tulee tunne ettei uskalla kohta julkaista mitään – ei omia kuviaan jotta niitä ei kopioitaisi, saatikka kenenkään muun kuvia, ettei riko mitään lakeja.

 29. Marja; eihän sitä tiedä vaikka luvat olisikin kysytty näissä blogiesittelyissä. Lähtökohtana on kuitenkin se, ettei muiden kuvia saa julkaista ilman lupaa. Ylempänä eräs anonyymi sen kiteytti minusta hyvin tyhjentävästi:

  ”Kuvien edelleen julkaisemiseen sen sijaan tarvitaan kuvien tekijänoikeuden haltijan lupa. Eli esim. blogissa julkaisemiseen.”

  Pätee minusta etuoveenkin, korjatkaa jos olen väärässä. Etuovessa on vielä se ongelmallinen juttu, että kotien omistajat eivät välttämättä halua julkisuutta netissä leviävien kotikuvien muodossa. Taustallahan voi olla vaikka kipeä avioero ja onpas kiva sitten eron toisen osapuolen sattua blogiin, jossa kotia ihastellaan ja ehkä huokaillaan, että tuolla on pakko olla onnellinen.

  No okei, nyt meni jo spekulaation puolelle ;) mutta juuri tästä syystä en etuovenkaan kuvia voisi itse kuvitella bloggaavani.

 30. Ja siis kyllähän noita blogiesittelyjä saa tehdä, mutta esittelyn kohteena olevasta blogista otettuja kuvia ei saa omassa blogissaan julkaista ilman lupaa.

 31. Olen Katja kanssasi ihan samaa mieltä kuvien kopioimisesta ja käytöstä luvatta. Se on lähtökohtaisesti aina väärin!

  Mun mielestä esim. Krista Keltasen blogissa on tuo leima kuvissa aina tosi kivasti. Niin, ettei sitä voi helposti rajata pois, mutta kuitenkin melko näkymättömästi kuvan katsomisen kannalta. Tuohon keskelle laitettuna, se vie kyllä näin blogin lukijalta ilon katsella upeita kuviasi:)

 32. Saija, kiitos :) Laitoin tuohon tuoreimpaan postaukseen ihan tarkoituksella tuon leiman tuohon keskelle, ja nyt sinä ensimmäisenä kommentoit. Olen kanssasi aivan samaa mieltä, se ei sovi tuohon. Mutta jos sen tuohon alemmas laittaisi, saisi sen rajattua pois. Juuri tätä eilen tarkoitin, etten mielelläni kuvia merkkailisi, sillä kuva kärsii, mutta ei ole vaihtoehtoja.

  Tämä kuva on osa tulevaa joulukorttikokoelmaa, siksi leima tuossa ihan keskellä. Laitan ne jatkossa kuitenkin vähän sivummalle ;)

 33. Periaatteessa olen ihan samaa mieltä kanssasi. Mutta olen myös sitä mieltä, että jos ihminen jättää tuhat euroa aamulla bussipysäkille odottamaan sitä, että tulee kotiin ja ottaa rahat sitten vasta mukaansa, niin vähän hölmö hän sitten kyllä on, jos vetoaa siihen, että EI SAA varastaa. Ihan sama se on näitten nettikuvien kanssa. Ei kannata laittaa kuvia ehdoin tahdoin varastettavaksi valvomattomaan paikkaan. Jos laittaa, niin sitten ottaa valmiiksi tiedostamansa riskin – joka ei edes ole ”riski” vaan itsestäänselvyys, kun netistä on kyse.

 34. Ööö… Aha. No voi kai sitä kuvien luvatonta käyttöä noinkin perustella :)

 35. Tosi ikävää – Ite ei oikeen kehtaa edes omalle koneelle muistiin laittaa blogien kuvia: Bloggareiden kuva ton niin henkilökohtaisia jopa jonkun yrityksen tai tuotteen kuvien linkittäminen mietityttää vaikka ne kait vaan hyötyy siitä jos linkittää.

  Mutta hei ihana tuo höyhenkranssi. Oletko oitse tehnyt? Jo pari vuotta olen sellaista etsinyt

 36. Amalia; täysin samaa mieltä kanssasi!
  Tuo höyhenkranssi on muutama viikko sitten Prismasta ostettu. House-merkkinen ja hintaa muistaakseni 16,95 tsipale :)

 37. Anonyymi jatkaa: En perustele kuvien luvatonta käyttöä. En käytä kuvia itse luvattomasti (minulla ei ole blogia, en omista tulostinta ja koneenikin on niin vanha, huono ja hidas, ettei sen kovalevylle kannata tallettaa mitään ylimääräistä). En liioin varasta mitään muitten tavaroitakaan.

  Mutta en liioin elättele mielessäni utopiaa siitä, että varkaita ei olisi. Siispä lukitsen autoni, en jätä pankkikorttia valvomatta, en jätä polkupyörää lukotta jne. En tieten tahtoen jätä omaisuuttani alttiiksi varkaille. Mielestäni netissä kuvat ja tekstit jättää tieten tahtoen alttiiksi. Niiden varastaminen on väärin, mutta erittäin todennäköinen tapahtuma.

 38. Hmm… Etuovihan on sama kuin Alvhem esimerkiksi. Miten on luvallisempaa lainata kuvia Ruotsin maalta kuin kotimaisesta sivustosta? Tämä on asia mitä en ikinä tule ymmärtämään :O)
  -Kati-

 39. Anonyymi; en millään ymmärrä miten voit rinnastaa tuhatlappusen tai pankkikortin varastamisen luvattomaan kuvien käyttöön. Ja niin kauanhan tätä tapahtuu kun asenne on tuo: mitäs laitat niitä tyrkylle.

  Kati; ei kai se Alvhemista sen luvallisempaa olekaan. Eri asia sitten jos ko. sivustolla on erikseen mainittu, että kuvia saa lainata ja käyttää. Muutoin ihan samat tekijänoikeudet pätee heidänkin kuviinsa. Ei se tee asiasta yhtään luvallisempaa, että linkittää sieltä kaikki muutkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s