Laugenbrezeln

Me on jääty koukkuun ihaniin brezeleihin.
Jossain määrin vaivalloisia tehdä, mutta niin hyviä iltapalalla kylmän maidon kanssa.
Suolan määrän kanssa on arvottu; milloin sitä on tullut liikaa, milloin liian vähän.
Paras lopputulos on saatu Santa Marian rouhittavalla Rock Saltilla.
Juuri sopiva määrä.

Tuplasatsitaikinalla (ohje alla) meidän 5 henkinen perhe täyttää masunsa illalla, sekä koululaiset vielä aamullakin.

20 kpl tarvitset

3 dl maitoa
2 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
6,5 dl kokojyväsämpyläjauhoja
50g voita

Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja jaa taikina 20 osaan.
Pyörittele pitkiä tankoja ja muotoile niistä rinkilöitä.
Anna kohota jälleen liinan alla.

Keittovesi 
2 l vettä
3 tl ruokasoodaa

Keitä rinkeleitä pari kerrallaan muutama minuutti.
Voitele keltuaisella, ripottele päälle suola ja paista 225 asteessa vartin verran.
Mainokset

18 vastausta artikkeliin “Laugenbrezeln

  1. Niin, ja saksalaiset syö näitä oluen kanssa. Meillä kun vaan kukaan ei sitä olutta harrasta, niin myö syyään maidon kanssa :)

  2. Oih, IIHANAAAAA, kiitos!!! Minä ihastuin näihin syksyllä Saksassa, enkä ole löytänyt näihin kunnon ohjetta:) Nyt nappaan tämän kyllä heti talteen:)

  3. Mä en näitä ole koskaan ennen tätä ohjetta tehnyt, mutta tämä ohje on ihan saksalainen, joten luulisi olevan lähellä aitoa :)

  4. Kaksi kertaa luin ”keitä”….”KEITÄ”??
    Minulle täysin uusi leivontatapa. Näitähän täytyy ehdottomasti kokeilla.
    Tuli vesi kielelle!

  5. Kiitos hyvältä vaikuttavasta ohjeesta! Erittäin mielenkiintoinen ohje juurikin tuon keittämisen takia. Pakko joskus kokeilla!

    Mukavaa päivää sinne! :)

  6. Näitä on pakko kokeilla, kiitos tästä! Pitää yllättää lapset joku kerta näillä. Jenkeissä ovat syöneet viimeksi ja voi olla ihmetys (jos saan niistä tuollaiset…) kun kotoakin saa. Muuten pieni vinkki… Ne pienet ja kovat pretzelit kun uittaa sulassa valkosuklaassa niin tulee todella hyviä. Meidän perheen herkkua rapakon takana, Suomesta en ole löytänyt niitä. Joskus olemme kotona kokeilleet kotitekoisesti. Pääsiäiset!

  7. Siis näitä on pakko kokeilla:) Kiitos ohjeesta! Ja ihanaa pääsiäistä sinne♥

  8. Oi, suola ja suklaa on mun lempiyhdistelmä. Me sulatetaan monesti reilusti suolattujen poppareiden päälle suklaata. Ja nyt näkyi tulleen uusi merisuolasuklaa markkinoille, olikohan Lindt'in..

  9. Tää keittäminen oli mullekin ihan uus juttu. Kannattaa muuten olla tarkka sen soodan kanssa, meinaa alkaa närästämään jos lurahtaa liikaa ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s