Kesän ensimmäinen

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka leivottiin lauantaina.
Raparperi, vanilja ja marenki, mmm…


Resepti on omasta päästä, mutta jotenkin näin se meni;

Myllyn paras kaurataikina pohjaksi.
Paista pohjaa 200 astetta 10 minuuttia.

Karamellisoi kattilassa 5 dl raparperipaloja puolessa desissä sokeria ja levitä paistetun pohjan päälle.

Kiehauta kattilassa 3 keltuaista, 1dl tomusokeria sekä 1.5dl maitoa. Sekoita koko ajan kunnes sakenee. Ota kattila pois hellalta ja lisää 2tl vaniljasokeria.
Anna jäähtyä vähän aikaa ja kaada raparperipalojen päälle.

Vaahdota 3 valkuaista ja 2dl sokeria marengiksi ja pursota raparperien päälle.
Paista vielä n. 10 minuuttia, jotta marenki saa väriä.

Mansikat Finnmari, astiat Ib Laursen

Nyt mä taidan ottaa palasen piirakkaa, kupin teetä ja lähteä terassille ihastelemaan ihan just kohta aukeavia omenankukkia.
Tänä vuonna niitä tulee taas paljon!

Pysykäähän kanavalla, sillä..
Huomenna arvotaan :)

Advertisements

15 vastausta artikkeliin “Kesän ensimmäinen

  1. Onpas viehkeä piirakka,itse olen tehnyt vasta ihan perinteistä raparperipiirakkaa pellillisen,mutta kyllä se on hyvää valnijakastikkeen kera.

    Mutta tuolla marengilla vois kokeilla seuraavan, kiitti vinkistä:)

  2. Mekin on syöty aina erillisen vaniljakiisselin kanssa, mutta nyt ajattelin hyödyntää keltuaisetkin ja tehdä vaniljakiisselin suoraan piirakkaan. Toimii :)

  3. Voi, miten kauniita kuvia <3
    Meillä tehty myös pariin otteeseen viime aikona raparperimarenkipiirakkaa; tuo kirpeän ja makean yhdistelmä on ihan voittamaton.
    Aurinkoista sunnuntaita :)

  4. Niin mahtavia ja herkullisia kuvia. Taas saa yhden hyvän reseptin talteen, kiitos. Mä olen kans tykästynyt noihin Ib laursenin astioihin ja muihinkin niiden tuotteisiin. Mukavaa viikonloppua!

  5. Toi on tosi herkullinen resepti, sokerin määrää voi tosin vähentää jos ei ole niin makean perään :)

  6. OI miten IHANIA leivonta KUVIA!!!!! herkullisen näköinen piiras!
    ja arpomistakin huomenissa.. tartteekin palata sillon :)

    **Aurinkoista uutta viikkoa**

  7. Oi, on sinulla niin tavattoman kauniita kuvia täällä. Aivan ihania, kaikki niin harkittua ja herkkää.
    Aurinkoista sunnuntain jatkoa!
    -Raija-

  8. Kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta. Tuo raparperin karamellisoiminen olihin hyvä vinkki, sillä saa varmasti taitettua sitä kirpeyttä hiukan pois.
    Mukavaa aurinkoista sunnuntaita sinulle!

  9. Kyllä sitä ihanaa kirpsakkuutta silti vielä jäi :) Tämä on muuten ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

Kommentointi on suljettu.