Best photo -valokuvahaaste

Sisustusunelmien Johanna heitti minua valokuvahaasteella, jonka on alunperin kehittänyt Frida Kodista kaupungin laidalla. Aihe on kovinkin lähellä sydäntäni, joten otan sen enemmän kuin mielelläni vastaan. Haasteen tarkoituksena on herätellä yleisellä tasolla hyväntahtoista keskustelua blogeista ja blogien valokuvista. Minulle itselleni blogit toimivat nimenomaan visuaalisen nautinnon lähteinä ja siksi omalla lukulistallani onkin vain kuviensa vuoksi sinne valikoituneita. Blogeissa ja blogien valokuvissa on vielä sekin hassu juttu, että laatu ei tosiaankaan ole minulle se tärkein tekijä vaan kuvan tunnelma, valoisuus ja sävymaailma. Aina ammattilaisenkaan kuvat eivät miellytä vaikka ne olisivat teknisesti kuinka hienoja tahansa.
IMG_2269

Mutta palataanpas takaisin haasteeseen, jonka säännöt menevät näin:

LATAA POSTAUKSEEN OMA, PARAS VALOKUVASI, VASTAA VIITEEN KYSYMYKSEEN JA LAITA HAASTE ETEENPÄIN
Tämän postauksen kuvat koostuvat tämän hetkisistä lemppareistani sekä blogikuvista että asiakaskuvauksista. Kivointa on se, että aina tulee uusia lemppareita jotka ovat parempia kuin edelliset lempparit. Kehittymistä kuvauksen saralla ei voi estää :)
1. Kumpi on sinulle tärkeämpää blogeissa, kuvat vai teksti?
Kuvat ehdottomasti. Postauksen mielenkiintoisuus paljastuu jo heti lukulistalle päivittyvästä teaserikuvasta, siksi kiinnitin bloggerissa postaillessani ensimmäisen kuvan valintaan ihan erityistä huomiota. Lisäksi tykkään bloggaajan itse ottamista kuvista, jotka eivät ole kopioita kenenkään toisen kuvista. Inspiskuvatkin ovat silloin tällöin (harvoin) ihan ok, mutta kovin paljon en niitä tykkää katsella vaan sellainen blogi putoaa valitettavasti pois minun listaltani.
2. Nimeä viisi kotimaista blogia, joiden kuvamaailma puhuttelee sinua?
Tämä olikin sitten vaikeampi pala purtavaksi, sillä upeita blogeja on ehdottomasti useampi kuin vain viisi. Mutta koska viisi on valittava niin..
CaisaK *klik klik* upeita kuvia ja runsaasti erilaisia aiheita, erityisplussaa henkilökuvista. Tämä on blogi, jonka tekstejä en lue lainkaan sillä Camilla kirjoittaa ruotsiksi.
Vaaleanpunaisen hirsitalon Marjan *klik klik* blogissa kuvien valoisuus ja pastellinen sävymaailma ovat minun makuuni lähes täydelliset. Lisäksi Marjalla on taito yhdistää kuviinsa upeasti tekstiä. Tämä blogi on siitä erikoinen, että tästä luen tekstit aina. Marja tuntuu olevan kovin jalat maassa oleva ihminen ja minua viehättää erityisesti heidän kaunis arkensa, joka ei missään vaiheessa tunnu blogia varten lavastetulta.
Malenami *klik klik* on minulle puhtaasti päiväuniblogi ja hyvällä tavalla kateutta herättävä. Upeat kuvat vain korostavat bloggaajan omaa kauneutta, niin sisäistä kuin ulkoistakin.
Saa kurkistaa *klik klik* on myös yksi lemppareistani valoisien kuviensa ansiosta. Erityisesti tämän blogin villakoirakuvat ovat upeita!
Rillan koti *klik klik* Rillalla on oma, kaunis ja tunnistettava tyyli kuvata. Tämä on ehkä eniten ei-minun-tyyliseni-blogi, mutta upeat kuvat koukuttavat aina uudestaan ja uudestaan. Useimmiten selaan vain kuvat läpi, mutta uusperheellisenä murkkujen vanhempana monet tekstit osuu ja uppoaa harvinaisen hyvin.
IMG_3130-2
3. Voiko yhdessä postauksessa olla liikaa kuvia?
Voi. Ja hyvin monesti onkin mikä on tällä hetkellä minusta isompi epäkohta blogeissa kuin kuvien mahdollinen heikko laatu. Jos blogipostauksessa on kovinkin monta samankaltaista kuvaa aina viisi senttiä lähempää tai viisi senttiä enemmän sivusta otettuna, niin sellaisesta postauksesta löydän aika nopeasti punaisen rastin oikeasta yläkulmasta. Mutta jos kuvat ovat jokainen erilaisia, silloin niitä ei voi olla ikinä liikaa. Tässä opeteltavaa varmasti itsellänikin :)
 4. Millä kikka-kolmosella ajattelit pärjätä pimeän talven yli?
Jos tähän on jotain kikka-kolmosia niin pliis kertokaa ne minulle kommenttiboksiin ;) Siihen asti on mentävä jalustan ja kaukolaukaisimen sekä valoisuuden, iso-arvojen ja väritasapainon säätöjen avulla.
5. Millä sinä kuvaat?
Kamerani on Canonin 7d ja putkena useimmiten Canonin kiinteä 50 mm. Putkikaluston päivitys on menossa, joten katsotaan josko tässä vielä uutta putkeakin pukkaisi :) Lisäsalamakin löytyy, mutta sitä en ole oppinut vieläkään käyttämään.
Laitan haastetta eteenpäin niille lemppariblogeilleni, joita en maininnut eliTiinalle, Jennille Keski-blogiin sekä jo mainittuun Saa kurkistaa-blogiin. Kerrothan kommenttiboksiin juuri sinun ajatuksiasi aiheesta ja nappaa toki haaste mukaasi, jos et ole sitä vielä saanut.
Mitä mahtavinta perjantaita blogistania!!!
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s