Herkkuohje viikonlopulle

Tai vaikkapa loppiaismaanantain päivällispöytään jälkkäriksi kahvin kera. Nimittäin nyt tulee niin mielettömän herkku kakkuohje, että oksat pois. Jos teit uudenvuodenlupauksen herkkulakosta tai laihiksesta, niin sitten tämä ei ole sun juttu, sori ;) Mutta jos linjat ja luonto kestää pienen herkuttelun niin ei kun kauppaan ostoksille. Tähän uppoaa pari suklaalevyä ja puoli litraa kermaa, eli ihan kevyestä setistä ei tosiaankaan ole kyse.
Moussekakku
Alkuperäinen ohje löytyy Joulukirjastamme, mutta tässä myös teille tämä maukas ohje. Paista tavallinen suklaakakkupohja pyöreässä irtopohjavuoassa. Mikähän niiden normihalkaisija on, 23cm? Joku sellainen :) Keitä satsi vahvaa kahvia kostutukseen, itse tykkään mitä tujumpaa sen parempaa. Kakkupohjan jäähtyessä valmista mousset. Sulata levy (Pandan) valkosuklaata ja maitosuklaata omissa kipoissaan ja sekoita molempien joukkoon yksi muna. Vatkaa 2prk Flora Vispiä erillisissä kulhoissa ja sekoita kermavaahtoihin muna-suklaaseos. Nyt sinulla on toisessa kulhossa valkosuklaamousse ja toisessa suklaamousse.
IMG_5500
Sitten halkaise kakkulevy, nosta toinen puolikas puhtaaseen irtopohjakakkuvuokaan ja kostuta reilulla kädellä kahvia. Kaada kakkulevyn päälle puolet suklaamoussesta ja sen päälle puolet valkosuklaamoussesta. Laita moussen päälle toinen kakkulevy ja toista yllämainittu. Vuoraa kelmulla ja pakasta yön yli. Seuraavana päivänä pääset herkuttelemaan, kun muistat ottaa kakun puoli tuntia ennen sulamaan.
Kupeet huutaa hoosiannaa, mutta jösses tää on hyvää!
Advertisements