Pohdintaa sisustustrendeistä

Lauantai-illan huumasta muutama tunnelmapalanen. Jo jonkin aikaa sitten lupasin näyttää teille noita tyttöjen Helsinki-vkonlopun ostoksia. Lupaus, jonka olen tyystin unohtanut. Tässä nyt siis yksi ostos eli nuo ihanat Tine K:n tuikkukupit. Suloiset kuin mitkä, kahtena kappaleena juuri riittävä määrä meille.
IMG_3616
Eilen näitä kuvia käsitellessäni seurasin samalla sosiaalisessa mediassa sivusilmällä keskustelua sisustustrendeistä, siitä kuinka trendit viedään aina äärimmilleen ja koko koti sisustetaan kokonaan tietyn trendin mukaan sen sijaan, että tuotaisi trendejä pieninä ripauksina sisustukseen oman peruspohjan mausteeksi. Muutaman vuoden päästä ( ai oikeastiko vasta silloin? ) laitetaan taas kaikki uusiksi uusimman trendin tyyliin. Hyvänä esimerkkinä tällä hetkellä juuri tuo Tine K, marokkolaisuus ja mustavalkoisuus jota edelsi greige jota edelsi beige. Ensin ajattelin, että hitsit miten totta! Mutta sitten aloin pohtia laajemmalta kantilta. Voisiko kuitenkin olla niin, että tyylejä todellakin tuodaan kotiin pieninä ripauksina, mutta blogien kautta seuraamalla harhautuu luulemaan koko kodin kuorrutetun tiettyyn tyyliin? Blogeissahan kuvat ovat monesti vain pieniä yksityiskohtia ja tarkoin harkittuja, ehkä jopa asiayhteydestään irroitettuja asetelmia.
IMG_3587
Loistoesimerkkinä tästä aiempi postaus meidän olohuoneestamme, jonka kommenteissa löydettiin marokkolaista ilmettä vaikka se ei ole sitten yhtään minun juttuni. Blogeissa paljon esillä olevista Poufeistakin minulla tulee lähinnä takaumat sinne 90-luvulle, jolloin joka kodin olohuoneessa oli vastaavat nahkaiset palapallit. Vähän jopa hävettää myöntää tämä, täytyy vain toivoa etten ole ainoa lajissani ;)
Tällä hetkellä blogeissa, ainakin minun seuraamissani, taitaa olla vallalla neljä tyylisuuntaa; modernit valkoiset kodit, maalaisromantiikka, marokkolaisuus ja Tine K. Kaikkia yhdistää mustavalkoisuus ja kaikista on tainnut tulla jo pienimuotoista ähkyä. Onneksi joulu on tulossa, silloin varmasti saadaan taas jotain uutta ja tuoretta. Paitsi että niistä jouluksi yleistyvistä pauli-serkun-pallovaloistakin mulle tulee takaumat tuutausariin, jolloin niitä muovailtiin itse paperinarun ja ilmapallojen avulla. Ei kiitos niitäkään siis meille (olenko jälleen kerran ainoa?) ;)
Kuluttaako blogit trendejä nopeammin kuin aika muuten tekisi?
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s