Takka

Olen jo aiemmin kertonut, kuinka hirmusti paljon tykkään takoista joiden kyljessä on kolo polttopuille. Meidänkin takassa sen tapainen kolo on, mutta jotenkin kummallisesti ne siihen ”koristeeksi” kannetut puut päätyvät jossain vaiheessa aina takan sisälle lämmikkeeksi. Viimeistään silloin talven kovimpana pakkasjaksona. Ja täytyy myöntää, että olen minäkin niitä sinne tuleen nakellut, kun vaihtoehtona on ollut kahlaaminen polvenkorkuisessa hangessa puukuuriin..
IMG_2942
Uusin oivallukseni löi kuitenkin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Nimittäin takassamme on tuossa luukun päällä tuollainen hassu pieni syvennys. Jossain vaiheessa pidin siinä kynttilöitä, mutta ne sulivat aina kun takkaa lämmitettiin. Niinpä se on ollut pitkään tyhjänä. Kunnes se vihdoin iski idealla. Talven polttopuut on vielä tilaamatta, joten sehän piti siltä istumalta lähteä lähi-Saleen hakemaan takkapuita. Sen jälkeen maltoin sentään hetken odottaa, että mies kotiutui töistä sirkkelin varteen ja eikun ohjeistamaan. Jokainen halko puoliksi ja kappas, tässä meillä on ihana halkokolo ja tuo tyhjänpanttina ollut aukko on ummessa. Ja näitä minikokoisia halkoja ei muuten varmasti tule poltettua vaikka minkälaiset pakkaset paukkuisi nurkissa :)
IMG_2930
Pihan riippumaton pakkasin talviteloille ja toin nuo Ohlssonin pallovalot sisälle takan kylkeä koristamaan. Sopii muuten aikas kivasti!
IMG_2939
Mission accomplished!
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s