Konjak ja mitä sitten tapahtuikaan?

Huhtikuussa täällä kerroin teille hankkineeni Konjak -valmistetta painonpudotuksen avuksi. Sokerinhimon tuo tuote vei tosiaan käsittämättömän tehokkaasti pois, mutta muuta apua siitä en valitettavasti huomannut olevan. Siinä vaiheessa kun paino nousi pari kiloa jätin valmisteen suosiolla pois ja googlaamalla löysin muutaman kohtalotoverin, joilla paino oli odotuksista huolimatta noussut tuotteen aloittamisen jälkeen.
25 ylimääräistä kiloa kuitenkin vaikuttaa mielialaan, varsinkin näin kesällä, niinpä jotain oli tehtävä. Muutaman bloggaajan (Sisustusunelmia ja Modernia maalaisromantiikkaa) aloittama Cambridge -dieetti houkutteli suuresti nopeilla tuloksilla, mutta herätti myös suuria epäilyksiä. Miten nahka ehtii mukaan noin nopeaan pudotukseen ja suurimpana; miten sitä ikinä oppii syömään normaalisti jos laihduttaa suklaapirtelöillä? No, nahka ei kulje täydellisesti mukana mitenkään, asia joka on vain hyväksyttävä. Tarkemmin dieettiin tutustuttuani sain vastauksen myös tuohon ruokapuoleen; siinä opetellaan syömään eri tasojen avulla terveellisesti matkan varrella. Pitkäaikainen elämäntapamuutos siis kyseessä.
Hieman epäröiden varasin ajan omalle Cambridge -valmentajalle, mutta pian jo huomasin sekoittelevani pussiruokia. Aloitin tasolla 1 mikä tarkoittaa sitä, että syön kolme pussiateriaa päivässä enkä mitään muuta. Ensimmäisen viikon ruuat sain valmentajan valitsemina joka osoittautui äärimmäisen hyväksi asiaksi, näin tuli maisteltua kaikkea mahdollista ilman että olisi mennyt omien ennakkoluulojen mukaan. Ajattelin suosikkejani olevan pirtelöt, erityisesti minttusuklaan, keittoja en taas uskonut syöväni ollenkaan. Mutta toisin kävi; minttusuklaapirtelö maistui minun suussani lähinnä jauholta kun taas kanasienikeitto on yllättävän maukasta, perunapurjokeitosta puhumattakaan. Rehellisesti; ei noista nyt gourmeeta saa mistään, mutta onko se laihdutusruokavalio koskaan erityisen maukasta. Ehdoton plussa helppoudesta, siitä ettei tarvitse punnita ruokia eikä laskea kaloreita. Syön päivässä kolme pussia ja juon kolme litraa vettä, en mitään muuta. Piste. Viikon ateriat maksavat 63€, summa joka aiemmin meni helposti viikossa pelkkiin herkkuihin.
Viikon olen ollut nyt dieetillä ja voin myöntää, että helppoa ei ole ollut. Ketoosia iski päälle kolmantena päivänä, mutta tämän tytön nälkä ja mielihalut ne ei lähteneet minnekään. Joka ikinen päivä kaksi tuntia ennen ruokailua iskee näläntunne, tunti ennen ruokailua alkaa vatsa huutamaan hyvinkin äänekkäästi. Nälkä on kuitenkin kestettävissä eikä esim. päänsärkyjä ole ollut ollenkaan. No ne mielihalut sitten? Pari ekaa päivää himoitsin lähinnä sokeria, sotkun munkeista haaveilin miltei kuola valuen (en syö ikinä normaalioloissa). Kolmantena päivänä iski sipsihimo, neljäntenä tuoreen leivän himo. Viidentenä haaveilin pitsasta (en syö ikinä normaalioloissa). Pään sisällä siis tämäkin asia, ehkä siitä pääsee ajan kuluessa eroon. Repsahduksia ei ole onneksi tullut vaikka lapsille tehty nakkikastike ja uudet perunat laittoikin itsekurin megakoetukselle. Lasten ruokia nuuskuttelen päivittäin antaumuksella ja päälle hörppään vettä, lapset osaakin jo tarjota ruokiaan mulle haisteltaviksi ennen syömistä (ne on niiiiin terapian tarpeessa aikuisina) :D
No niihin tuloksiin sitten. Kokonaispudotustavoite -25kg, ensimmäisen kuukauden tavoitteeksi laitettiin -7,3 kiloa. Ensimmäisen päivän punnitustulos oli puntarilla -1,6kg, ensimmäisen viikon -3,9 kg. Tulos oli pieni pettymys itselle, sillä oma tavoite oli -5 kg, mutta kun järjellä ajattelee niin onhan tuo yhdelle viikolle aika huikeaa! Senttejä lähti rinnasta -3, lantiosta -5 ja vyötäröstä huikeat -7cm. Että on siinä ollut sokeriturvotusta kerrakseen.. Tässä siis ollaan kovinkin toiveikkaita, että ensimmäisen kuukauden tavoite ylitetään reippaasti. Äiti tosin jo varoitteli että kohta se mekko jää isoksi ennen rippijuhlia, mutta ei taida olla sitä vaaraa ihan äkkiä. Kakkosviikko vedetään vielä litkuilla ja sitten saan ottaa aamupuuron ruokavalikoimiin, ei malttaisi odottaa.
Palataan sitten taas viikon päästä dieetin tuloksiin, täytyy varmaan jotain tavoitetta kehitellä itselle sinne kakkosviikon loppuun.
Lystikästä lauantaita!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s