Gluteenittomat suklaapähkinäruudut

Koska meidän raakakakusta oli sunnuntaina enää yksi pala jäljellä, piti leipasta uudet leipomukset sunnuntain kahvivieraille. Teinpä  sitten niitä edellisessä postauksessakin mainittuja gluteenittomia suklaaruutuja joihin hurahtamisesta on pitkälti kiittäminen siskon leipomuksia. Sokerimäärän puolitin alkuperäiseen ohjeeseen nähden ja kun vielä muistaisi korvata sen vaikka kookospalmusokerilla (ostoslistaan ylös), niin nämä muuttuisivat vielä piirun verran terveellisemmiksi. Tuo kinuskikastike tosin romuttaa sen vähäisenkin terveellisyyden, mutta eipä nämä minun suuhuni ole tarkoitettukaan vaan minulle oli varattu Cambridgen valmis suklaapirtelö tetrassa ;) Mutta koska kehuja kuului joka suunnasta niin napataanpa tänne ohje talteen. Sillä kyllä minä vielä joskus aion tällaisillakin herkutella.
4 munaa
1,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2-3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
loraus sulatettua margariinia
1 1/2 dl maitoa
 
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia (uunipelti) tai 20 minuuttia (pienempi vuoka).
 
Aurinkoista uutta viikkoa!
Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Gluteenittomat suklaapähkinäruudut

  1. Näyttää herkulliselta, entä jos jättää kinuskin pois? Tepa Seinäjoelta

  2. Kinuskin pois jättämällä sokerin määrä vähenee huomattavasti, mutta on tuossa taikinassa jonkin verran sokeria siinäkin, hieman vajaa 0,1dl per pala. Noo, kesällä sitten kesäjuhliin :)

  3. Aika ihanat herkkupalat! Minäkin oon raakakakkuihin sun muihin leivonnaisiin kovin mieltynyt. Ööh, nytkin tuossa pöydällä on muutama pala viikonloppuna tehtyä ”terveellistä toffeeta”. Olen pyrkinyt välttämään valkoisen sokerin käytön lähes kokonaan, ihan siitä syystä, että itse diagnosoin ; ) lonkkasärkyjeni ainakin osittain johtuvan siitä mitä suuhuni laitan. Ja sokeri + valkoiset jauhot ovat nyt sitten jääneet pitkälti pois. Olo on paljon parempi kuin ennen, mutta vielä tarttisin uuden tsempin, että saisin painon kääntymään taas laskuun. Käyn sitä inspistä täältä sun blogista hakemassa : )

    Ihanaa, aurinkoista viikkoa ja tsemppiä <3

  4. Ne oli tosi herkullisia ja niin kuohkeita uskoakseni juuri gluteenittoman jauhon ansiosta. Mä taidan kokeilla kotona, mutta voisin kokeilla matalampaa versiota – se olis sit melkein yhtä paahtunutta suolapähkinää koko torttunen. :)

  5. Luulen kyllä että olet ihan oikeilla linjoilla noilla diagnooseillasi :) Ja vaikka et olisikaan niin olo kyllä on tosiaan huomattavasti parempi ilman sokeria ja valkoisia jauhoja. Musta varsinkin tämä ähkytön elämä on jotain aivan mieletöntä!

    Ja hei, tsemppiä hirmusti! Mä joudun kanssa hiihtoloman tsemppaamaan oikein urakalla, sillä matkan takia jätän Cambridget viikoksi pois ja parhaani mukaan yritän elää terveellisesti vaikka hieman aion sallia herkutteluakin. Matkan jälkeen sitten palataan taas kuriin ja nuhteeseen ;)

  6. Mä olen näiden korkeampien fani, mutta ne taitaa vaatia tuota kuorrutetta vähän enemmän kuin mitä noissa oli ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s