Arkimunakas

Sisäinen martta esiin -postauksessa heititte toiveen reseptien jakamisesta, joten tässä tulee ensimmäinen. Merkitsen nämä Reseptejä -tagin lisäksi myös Arjen helpot ruuat -tagilla, jotta ruokareseptit on helppo seuloa herkkureseptien joukosta. 
Ensimmäisenä eetteriin paukahtaa koko perheen arkimunakas uunissa. Alkuperäinen ohje on Raakel Lignellin ja Patrik Borgin kirjasta, mutta olen sitä vähän modifioinut meidän makuun sopivammaksi. Tämä oli meidän perheen ensimmäisen kokeilu tällaisella munakkaalla ja se maistui koko perheelle erinomaisen hyvin. Munakastarpeille tuli hintaa 5,60€, syöjiä oli kuusi joten annoksen hinta henkeä kohti oli 0,93€. Munakkaan kanssa oli tarjolla perus vihersalaatti ja porkkanaraastetta. Neljälle jaettuna yhden annoksen ravintoarvot ovat seuraavat: energiaa 560kcal, hiilihydraatteja 10g, proteiinia 35g.

*Edit. samaan hintaan saatiin vielä iltapalaksi lämpimät voikkarit, sillä kinkkua ja juustoraastetta jäi yli juuri voikkaritarpeiden verran :)

Täyte
1 sipuli
1 paprika
1 kesäkurpitsa
2rkl juokseva kasviöljyvalmiste
Pilko sipuli hienoksi silpuksi sekä kuutioi paprika ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita sipuli paistumaan ensin rasvan kanssa ja lisää hetken päästä loput vihannekset. Paista, kunnes vihannekset on vähän pehmenneitä mutta silti edelleen rapsakoita, ehkä noin viitisen minuuttia.
Munakas
10 kananmunaa
1,5dl maitoa 
ripsu suolaa
 ripsu mustapippuria
150gr kinkkusuikaleita
2dl juustoraastetta 
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maitoon mausteet ja kaada munien sekaan. Lisää kinkut ja juustoraaste. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja levitä vihannekset vuoan pohjalle. Kaada päälle munakasmassa ja sekoita hieman jotta kasvikset leviävät tasaisemmin. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia massan paksuudesta riippuen.
  

Makoisaa keskiviikkoa!
Advertisements

8 vastausta artikkeliin “Arkimunakas

  1. Näyttää herkulliselta. Pitääpä joku päivä kokeilla. Kiitos ohjeesta.
    E-R

  2. Tämäpä oli ihan törrrkeen hyvää!! Kiitos paljon ohjeesta:) Blogissasi parhaita ovat kaikki simppelit tuunausjutut ja nyt olen kyllä innostunut myös näistä ruoka/leivontajutuista:)
    T.K

Kommentointi on suljettu.