Talvi taittuu – karpin lettuohje

Talvi on taittunut taas tältä vuodelta ja kevät on täällä, ainakin kalenterin mukaan. Mutta kun katsoo ulos, on talvi edelleen parhaimmillaan ja täällä meillä on hiihtolomaviikkokin menossa, yksi talven ehdottomista kohokohdista. Onneksi lunta on paljon, sillä mä olen vihdoinkin oppinut elämään hetkessä. Nautin talvesta talvella ja kesästä kesällä enkä elä vuodenaikoja jo ennakkoon, sitäkin kun tuli blogin kanssa tehtyä useampi vuosi aikoinaan. Kuin tilauksesta aurinkokin on paistellut koko alkuviikon ja sehän on minulle vapaata vietellessä sopinut :)

Tänään herkkuhammasta kolotti oikein kunnolla, mutta kun hiilarit on karsittu minimiin, ei tarvitse paljon herkuista haaveilla. En kuitenkaan luottanut itseeni ja sortumisen estääkseni pikakuukkeloin jotain ohjetta. Ihan mitä vaan ohjetta :D Ja löytyihän sellainen, nimittäin lettuohje. Yksi kananmuna, yhden kananmunan valkuainen, rasvatonta maitorahkaa 1dl, psylliumia 1rkl ja hippu suolaa. Valkuaiset vaahdoksi ja muut aineet keskenään sekaisin. Lopuksi yhdistetään sörsselit ja paistetaan pannulla pari lettua. Mä olin todella epäileväinen.. Mutta väärässäpä olin sillä lettu oli tosi hyvää ja maistui ihan oikeasti letulta. Voin siis suositella lämpimästi, tällä ei yksikään ketoosi katkea :)

Aurinkoista keskiviikkoa!

IMG_5307[1]

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Talvi taittuu – karpin lettuohje

  1. Öööö… mikä on psylliumi? Ja mistä sitä saa? Mä oon neva hööd semmoisesta. Kiitti vinkistä. Täytyy pistää korvantaakse.. maistuis meinaan mullekin :D

  2. Herkulliselta kyllä näyttääkin. Mukavaa hiihtolaomaviikkoa perheelle! Terv Tepa

  3. Psyllium on kuitulisä josta Myllyn Paras tietää kertoa näin:
    ”Psyllium on intialaisen Plantago ovata -kasvin jauhettuja siemeniä. Siemenet ovat hyvin kuitupitoisia. Psylliumsiemenkuorijauheella on samoja ominaisuuksia kuin gluteenilla, se antaa leivonnaisille sitkoa ja kuohkeutta. Leivonnaisten leipoutuvuus on parempi eikä taikina tartu käsiin. Leivonnaisesta tulee myös mehevä ja vähemmän mureneva. Psyllium lisätään hiivaleivonnassa haaleaan nesteeseen hiivan kanssa ja annetaan seistä 10 min. Kun seos on hyytelömäistä, joukkoon vatkataan sähkövatkaimella muut jauhot. Jauhoja käytetään 10-30 % vähemmän kuin ilman psylliumia leivottaessa. Leivinjauheella valmistettavissa leivonnaisissa psyllium sekoitetaan jauhojen joukkoon.”

    Löytyy ainakin Prismassa leivontahyllystä, leivinjauheen oloinen purkki ja pari euroa hintaa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s